12 mei 2018: Publieksdag Archeologie Paleis Het Loo


ARCHEOLOO

Paleis Het Loo organiseert op 12 mei een Publieksdag Archeologie. Op het voorplein of Bassecour van het Paleis hebben archeologen van RAAP in de afgelopen weken een opgraving uitgevoerd. Daarbij zijn vondsten uit verschillende archeologische periodes gevonden, vanaf 3500 jaar geleden. Speciaal voor deze dag mogen bezoekers (een stukje) de bouwplaats op en vanaf de Koningslaan de opgraving bekijken.

Tijdens de publieksdag zijn bezoekers van 10.00 tot 17.00 uur welkom op de opgraving. Er zijn enkele opgegraven voorwerpen te zien en archeologen van RAAP geven uitleg over hun werk en de vondsten die zijn gedaan op de Bassecour. Op de klosbaan, vlakbij het terras van restaurant de Balzaal, is een mobiele ‘ArcheoHotspot’ ingericht waar zowel volwassenen als kinderen mee kunnen helpen met het werk van een archeoloog. Ook kunnen bezoekers het archeologisch terrein vanaf het paleisdak bezichtigen.

Paleis_het-Loo_publieksdag.jpg


De dag wordt mede-georganiseerd door Archeologisch Bureau RAAP, de gemeente Apeldoorn, Erfgoed Gelderland, Archeohotspots en de Archeologische Werkgroep Apeldoorn.

Tickets

Op de Publieksdag Archeologie gelden de reguliere entreetarieven. De tickets zijn verkrijgbaar via de ticketshop en op de dag zelf aan de kassa en geven ook toegang tot de stallen en tuinen. Kijk hiervoor op de website van Paleis Het Loo: LINK